Omar Ramadan är en av de som medverkat i Sveriges mästerkock. Nu berättar han för Nöjeslivet om tankarna kring sättet han åkte ut på.
Sveriges mästerkock blir allt tuffare för varje vecka som går och nu är det bara ett fåtal kämpande kockar kvar. Med slevarna i högsta hugg, en brinnande tävlingslust och stor matglädje fortsätter de tävla om den prestigefyllda titeln ”Sveriges mästerkock 2025”.
För Omar Ramadan tog resan slut under söndagens avsnitt, efter en utslagning där de skulle tillaga tång.
– Jag är inte dummare än att jag fattar att jag var långt ifrån den bästa matlagaren. Och det var inget jag betvivlade. Jag såg min chans att komma långt för att jag kunde tävla och jag lärde mig otroligt mycket av de andra tolv. Det var fantastiskt. Jag fick lära mig jättemycket och träffa jättemycket folk, säger han till Nöjeslivet.
Omar Ramadan i Sveriges mästerkock
I efterhand är han nöjd med sin femteplats och förklarar att anledningen till att han sökte till tävlingen i första hand var att utmana sig själv och sätta sina kunskaper på prov.
– Det kändes helt okej. Jag kom femma. Det är flera tusen som söker. 40 personer som går vidare. Och jag kom femma. Och framför allt var jag inte motiverad på samma sätt som de andra.
Efter alla om och men går han ut ur Sveriges mästerkock med huvudet högt, och menar att sättet som han åkte ut på kändes okej.
– Nej, men det finns inte så mycket att säga. De är bättre matlagare än mig. Punkt slut. Och så åker jag ut på bästa möjliga sätt. Alltså – jag åker ut på tång. Jag vill gärna veta hur många där hemma som hade gjort det bättre, säger han.
Vad tycker ni om programmet så här långt? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!
LÄS MER
- Mikael Jaakos kritik efter uttåget från Sveriges mästerkock
- Mästerkocks-Lukas får sin maträtt på Ekstedts meny