Erik Videgård slår tillbaka efter kritiken

Stjärnkocken Erik Videgård blev nyligen kritiserad efter att ha serverat en specifik maträtt.
När han såg kommentaren på sociala medier bestämde han sig för att själv dela sin syn på saken till följarna.

”Skäms!”, skriver Videgård.

Erik Videgård är en av Sveriges mest framstående matprofiler, med en imponerande karriär som sträcker sig över flera decennier. Han har gjort sig ett namn som krögare, kokboksförfattare, tv-kock och entreprenör.

Hans resa började på 1980-talet som ljudtekniker, men snart tog hans passion för mat över. Han fick sitt första jobb i restaurangvärlden som servitör på anrika Gyldene Freden, vilket snabbt ledde till en roll som restaurangchef på den prestigefyllda Coq Blanc.

Under 1990-talet blev han en pionjär för asiatisk mat i Sverige genom sin insats på restaurangen East i Stockholm. Där var han drivande i att introducera det unika Sichuanköket till en svensk publik och satte samtidigt East på gastronomikartan.

Men för de allra flesta är Erik känd som tv-kocken i ”Nyhetsmorgon” som delar med sig av tips och bjuder programledarna på smaskiga maträtter.

Erik Videgård rasar efter kommentaren

Men även de mest framgångsrika kockarna kan bli kritiserade. Och det är just det som Erik Videgård nyligen upplevde efter att ha lagat lamm i ”Nyhetsmorgon”.

På sin Instagram valde Erik att dela med sig av kritiken från Lars Beckman, tjänstgörande riksdagsledamot för Moderaterna i Gävle.

Inte tillräckligt svenskt, tyckte Lars Beckman – noterar att TV4 fortsätter med sin uppfostran av tittarna. Ät vad du vill utom svenskt nötkött och fläsk. Det var iallafall inte vegetariskt idag”., löd texten som Erik valde att svara på.

Puh, svenskt lamm, som vi äter alldeles för lite av, duger inte åt den här personen. Blandningen berikar. Så har det alltid varit. Så kommer det alltid att bli. Skäms!”, skriver Erik Videgård.

https://www.instagram.com/p/DE_CKXFCmKi/

LÄS MER:

 

Läs mer om...