
Tommy Myllymäki sitter i ”Sveriges mästerkock”-juryn.
Nu berättar stjärnkocken om tillfällena då han låtsas gilla maten.
– Vi skulle absolut kunna vara lite hårdare ibland, säger han i podcasten ”Efter rätten”.
Nyligen gick den senaste säsongen av ”Sveriges mästerkock” i mål. Efter en rafflande final stod det till slut klart att Matilda Klarqvist tog hem segern före tvåan Karin Jamil. I juryn som avgjorde amatörkocktävlingen i TV4 satt Tommy Myllymäki tillsammans med Tina Nordström och Tom Sjöstedt.
Nu berättar Myllymäki att han ibland låtsas gilla maten han äter i programmet – fastän det kanske inte riktigt är så. Det berättar juryprofilen och stjärnkrögaren i Josefine Freijs och Evelina C. Reuterfors podcast ”Efter Rätten” – en intervjuserie som ger en unik inblick i vad som sker bakom kulisserna på TV4:s populära amatörkocktävling.
– Ja, men ibland absolut har man väl i programmet hållit masken ibland i att vara lagom hård, säger Myllymäki i podcasten ”Efter rätten” och fortsätter:
– Det passar kanske inte alltid att vara så distinkt som man skulle vilja vara.
Tommy Myllymäki om juryns bedömningar
Tommy medger att både han själv och jurykollegorna skulle kunna vara mer obekväma i sin kritik mot deltagarna.
– Vi skulle absolut kunna vara lite hårdare ibland. När man blir besviken på som i att man vet att någon kan och sen har det gått åt pipan. Då skulle man vilja veta vad var det som hände egentligen? Lite så, säger Myllymäki.
På frågan om juryn tar hänsyn till detta i sin bedömning, svarar Tommy:
– Vi är också människor. Om man ser att någon har en dålig dag och man får höra att någon är helt förstörd i synkar och allt möjligt. Sen ska man gå in och bara ge en alldeles för hård bedömning som kanske kan kännas mer som tar ganska hårt. Då kan man ju vara lite mjukare i sin beskrivning faktiskt.
Fotnot: Podcasten ”Efter rätten” finns där poddar finns, bland annat här via Spotify.
LÄS MER:
- Karin Jamil om bortklippta scenerna med ”Mästerkock”-juryn
- Tittarnas kritik efter Matildas miss i finalen av ”Sveriges mästerkock”