Per Skoglund slutar med ”Hästonsdag” i Nyhetsmorgon

Hit men inte längre.
Nu slutar Per Skoglund med populära inslaget i Nyhetsmorgon.
– Nu är vi färdiga, säger han i TV4.

I tre års tid har Per Skoglund underhållit och utbildat tv-tittarna i ämnet hästar. Varje onsdag har ”Hästonsdag” sänts i Nyhetsmorgon i TV4. Men nu är det över.

Per Skoglund slutar med ”Hästonsdag”

Det meddelade Skoglund själv i onsdagens direktsändning.
– Herregud vad vi har hunnit med, tre år och 130 avsnitt! Det är ju helt makalöst. Alla hästar som jag har träffat, hästar som jag haft i studion. Jag har skott hästar i studion, vi har smitt hästskor i studion. Vi har varit ute och besökt människor som har kommit tillbaka efter sjukdom, utbrändhet, som kommit tillbaka till skolan igen tack vare hästarna, säger Per Skoglund i Nyhetsmorgon.

Han är rörd över alla möten som inspelningarna har gett.
– Alla historier, människor, ni där hemma som engagerat er i det här… Alltså jag kan inte tro att vi fick göra det här, säger Skoglund i Nyhetsmorgon.

– Jag är så himla tacksam över att jag fått göra det här i tre år. 

– Nu är vi färdiga. ”Hästonsdag” tackar så hemskt mycket!

Matsuccén i Nyhetsmorgon

Samtidigt blir tv-tittarna inte av med Skoglund helt och hållet. På helgmorgnarna brukar den sympatiske travprofilen både bjuda på sina senaste travtips, men också smaka av helgmenyn av kockarna i Nyhetsmorgon. Det senare har blivit något av hans signum, då Skoglund alltid öser beröm över kockarna.

– Jag är alltid vrålhungrig när jag kommer in till studion, för då på morgonen har jag inte hunnit ätit något innan. Jag har gjort stallet, mockat och så där, så kommer man in dit i sändningen, och så serveras liksom Michelinmat, har Per Skoglund tidigare berättat i en stor intervju med Nöjeslivet.

Han passade då också på att ursäkta sig en aning för sitt bordsskick.

– Man är inte sitt bästa jag vad gäller bordsskicket. Men om folk tycker om det så är det väl bra. Personligen tycker jag folk ska ägna mer tid åt det de äter. Inte minst sammanhållningen mellan människor. Det tycker jag är otroligt viktigt, att man lagar mat och äter tillsammans.

LÄS MER: