Erik Videgård slår tillbaka efter kritiken från tittare

Erik Videgård sätter nu ner foten om elefanten i rummet.
Efter alla frågor från tv-tittarna kommer nu svar från stjärnkrögaren.
– Under alla år är det ingen gäst, programledare eller studiopersonal som blivit sjuk av min mat, säger han till Hänt.

Stjärnkrögaren Erik Videgård, 64, är en flitigt förekommande gäst i Nyhetsmorgons studio. Ofta syns den erkände krögaren och kokboksförfattaren laga delikata rätter i direktsändning om helgerna i TV4:s morgonprogram. Han är en framgångsrik och stark personlighet inom den svenska matlagningsbranchen, och har genom åren både startat och drivit flera populära krogar i Stockholm.

Han har även författat flera kokböcker, och är en av grundarna till Svenska Sommelierföreningen. Som sommelier har han till och med vunnit SM-guld – och även tävlat i VM-sammanhang. Och förutom att vara en välkänd krögare är han förstås också en härlig tv-personlighet.

Någonting som ofta blivit omdebatterat genom åren när Erik medverkat i tv och Nyhetsmorgon, är det faktum att han bär ringar i köket. Detta har Videgård själv ofta fått höra i sociala medier, där tittarna påpekar faktumet direkt till honom. Ibland får han också kritiska frågor kring detta och hygienen i köket.

Erik Videgård slår tillbaka mot kritiken

Erik Videgård sätter nu ner foten. Stjärnkocken förklarar nu att han alltid bär ringar som är gjorda av hans äldsta dotter. Men när han hanterar råvaror i köket, tar han alltid på sig en handske på den aktuella handen.

– Jag ser alltså till att alltid ha en handske på den hand som har direkt fysisk kontakt med råvarorna. I direktsändning är det också ofta snabba ryck när det t.ex tas oförberedda insticksbilder på grönsakshackning eller liknande, om jag då hanterat annat än mat (lådor, porslin mm.) hinner jag inte tvätta händerna utan har en handske beredd att ta på, skriver Videgård i ett meddelande till veckotidningen Hänt.

Han passar också på att poängtera ett viktigt faktum:
– Ingen behöver vara ängslig eller orolig, under alla år är det ingen gäst, programledare eller studiopersonal som blivit sjuk av min mat, skriver Erik.

LÄS MER:


 

Läs mer om...